pondelok 12. septembra 2011

Insomnia (alebo slnko definitívne vyšlo a ja stále nespím)

Nespavosť nie je nič pozitívne, nechcem z toho robiť vedu, ale nikto to nemá zrovna v láske. Hlavne preto, že väčšinou ľudia musia ráno vstávať, takže čím dlhšie nemôžu zaspať, o to viac sú nervózni z toho ako budú ráno unavení. Ja som teraz konkrétne výnimka a preto môžem písať tento blog.
Isomnia znamená nespavosť, pre tých, ktorí nevedeli. Nechcem tu mať cudzie slová v preexponovanej miere :), ale toto slovo konkrétne viem iba kvôli rovnomennému americkému filmu s Al Pacinom a Robinom Williamsom, v ktorom tento problém zmáhal prvého z menovaných, pretože ho policajná práca "zaviala" na Aljašku, kde práve tak trochu panovalo 24 hodín denne slnečné svetlo. Mimochodom, ak máte radi kriminálky, odporúčam. Ahá a to slovo sa mi páči odkedy som ten film spoznal, to som tým chcel povedať. Len som nevedel, že budem príležitostne spoznávať aj jeho význam na vlastnej koži.
No ale vráťme sa k téme, ja konkrétne sa nečudujem keď mám problém zaspať. Stáva sa mi to v poslednej dobe častejšie, ale predsa len našťastie stále nie príliš často (to bola nejaká divná veta, to určite tou nespavosťou, pozn.aut.). No a dôvod je ten, že pracujem na zmeny, ktorých súčasťou sú aj nočné služby a preto občas keď odrobím niekoľko nočných za sebou a nasleduje voľno, nemôžem zaspať. No a toto je jeden z tých prípadov, ako ste sa už istotne dovtípili.
Nespavosť je nepríjemná či už musíte vstávať v nejaký určitý čas, alebo nie. Nikto predsa nechce prespať radšej deň ako noc, s výnimkou víkendových akcií a upírov. ;)
Dejú sa mi v hlave vtedy zvláštne veci, spomínam na to, čo som už pokladal pravdepodobne za zabudnuté, otváram v mysli vyriešené témy, jednoducho robím si mimovoľne takú čiastočnú rekapituláciu myšlienok. A potom ešte striedam polohy sťa pornoherec. :) Ale to bude asi tou nudou, keď človek hodiny leží v posteli a nemôže zaspať.
Každopádne, dúfal som pri písaní tohto blogu, že ma to unaví a pôjdem skúsiť spať znova. Tak idem na to, už som aj vypil teplé mlieko s medom (údajne to na nespavosť pomáha) a týmto zdravím osobu, ktorá mi ten nápoj odporučila. :) O pár hodín som späť, ready, online a iné anglické výrazy...    

1 komentár:

  1. Ten čas zverejnenia si nevšímajte, je úplne od veci, práve som dopísal tento blog a je 7:56 AM.

    OdpovedaťOdstrániť